You are here

Internationaal

Als buitenlandse zelfstandige actief zijn in België

Kom je in België tijdelijk of gedeeltelijk een zelfstandige activiteit uitoefenen binnen een risicosector (bouw, vlees- of schoonmaaksector) zonder dat je hier permanent verblijft of gevestigd bent?
Dan moet je dit melden op Limosa.be

Alles wat je als buitenlander moet weten over je sociale zekerheid als zelfstandige in België vind je op de site Coming to Belgium.

Corona

Coronavirus: Het toegenomen gebruik van telewerk als gevolg van het coronavirus zal niet in aanmerking worden genomen bij de vaststelling van de toepasselijke socialezekerheidswetgeving.
Deze periode zal worden geneutraliseerd, met ingang vanaf 13 maart 2020. De voorziene einddatum van deze maatregel is 31 december 2020, maar die datum kan herzien worden in functie van de coronamaatregelen.

Brexit

Op 23 juni 2016 besliste het Verenigd Koninkrijk per referendum om de Europese Unie te verlaten. Op basis van de huidige stand van zaken blijven de huidige regels op het gebied van sociale zekerheid, zowel voor Belgen die in het Verenigd Koninkrijk wonen of werken als voor Britten die in een lidstaat van de Europese Unie wonen of werken, van toepassing tot 31/12/2020.

Meer informatie?

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons. Wij helpen je graag verder.

Een vraag over de internationale aspecten van je pensioen?
Directie Pensioenen RSVZ (dienst BIO)

 Bel gratis naar 1765 
(kies je taal, druk 1 en geef de code 7535 in)
Vanuit het buitenland: +32 78 15 1765 (+ code 7535)

 Mail naar pen-bio@rsvz-inasti.fgov.be

 

Een vraag over de internationale aspecten van je sociaal statuut als zelfstandige? (niet voor vragen over je pensioen)
Internationale dienst RSVZ
 Mail naar int@rsvz-inasti.fgov.be
 Bel +32 2 546  45 24